Meistä – Öljypuun tarina

Tiedote: Lappeenrantalaisen Öljypuu Oy:n vetovastuu vaihtuu.1.5. 2022 yrityksen toimintaa ryhtyy vetämään Ilkka Koskinen Sipoosta.

Öljypuu Oy:n omistajuus siirtyy liiketoimintakaupassa Ilkka Koskisen ja Antti Häkämiehen omistamalle
yritykselle. Yrityksen toimintaa tullaan kehittämään laajasti tuomalla uusien omistajien osaaminen toimintojen keskiöön.

Lue koko uutinen

Öljypuu Oy on keittiömestari Ilkka Tihveräisen 1989 Heinävedellä perustama yritys

Öljypuun toiminta alkoi oliiviöljyn, oliivien ja kreikkalaisten erikoiselintarvikkeiden tuonnilla. Kesällä 1991 aloitettiin Varistaipaleen kansakoulun keittiössä salaatinkastikkeiden, hunajavalkosipulien ja marinadivalkosipulien valmistus.

Yritys muutti v. 1992 Heinävedeltä Lappeenrantaan. Keväällä 1993 tuotevalikoimaa laajennettiin ja ryhdyttiin valmistamaan salaatteja, hyytelöitä ja majoneesia.

Saman vuoden heinäkuussa osallistuimme ensimmäistä kertaa Oulun valkosipuliyöhön, jossa Öljypuu ja Ilkka Tihveräinen palkittiin Kultaisen Lampaan ritariudella parhaista valkosipulituotteista.

Nykyisin Öljypuun tuotteet tunnetaan jo koko Suomessa ja niiden erinomainen maku ja laatu on palkittu monissa valkosipulitapahtumissa. Työllistämme kolme ihmistä kokoaikaisesti sekä sesonkiaikoina 1-2 lisää. Valkosipulituotteiden lisäksi kehittelemme jatkuvasti uusia tuotteita kotimaisista marjoista, kasviksista ja sienistä. Suunnittelemme ja valmistamme lukuisia Private label- tuotteita yhteistyökumppaneillemme mm. Poppamies Oy:lle ja Mustilan Viini Oy:lle.

 

Mustan Everstin Valkosipulit

 

Moni on ihmetellyt ja kysellytkin, että mistä Öljypuun Mustan Everstin valkosipulit ovat saaneet nimensä. Nimi tulee valkosipulin marinadista, jossa käytetään Mustilan Kartanon valmistamaa Mustan Everstin marjaviiniä.

Musta Eversti-nimi juontuu kartanon kummitustarinasta.

Tarinan mukaan Mustilan kartanossa kummittelee henkirikoksen uhriksi joutunut Musta eversti, jonka ruumis olisi muurattu kartanon kellarin tiiliseinään. Musta eversti ilmestyy kostamaan aina kun murhaajan verisukulainen tulee Kartanoon vierailulle. Muuten Eversti pysyy pimennossa.

Tarinoissa on yleensä pieni totuuden siemen, kuten tässäkin. Tarinan mukaan Mustilan Kartanon alueella on aikoinaan asunut vanhempi sotilashenkilö, joka pukeutui aina mustiin vaatteisiin, Musta Eversti. Väkivaltaista kuolemaa hän ei kuitenkaan kohdannut, mutta ei anneta todellisuuden vesittää hyvää tarinaa.

Kummitustarinat saivatkin aikoinaan lisäpontta erilaisista sattumuksista. Kartanon nuoret piikatytöt Kartanon askareita toimittaessaan saivat tuta yliluonnollisista, ja pelottavistakin tapahtumista. Esimerkiksi ovia avatessa jokin näkymätön voima oli iskenyt heihin paiskaten heidät lattialle.️

Piikatytöt olivat tietysti kauhuissaan ja epäilivät Mustan Everstin tulleen kostamaan heille. Mutta näkymättömän voiman takana olikin kartanon omistajasuvun vesa, joka oli vallaton keksijänuorukainen. Hän oli keksinyt keinon säikyttää piikoja ja vetänyt sähköä joihinkin kartanon oven kahvoihin sillä seurauksella, että oven kahvaan koskiessaan piikatytöt saivat sähköiskun.

Tarina Mustan Everstin kostosta jatkoi elämistään.
Kiitos tarinasta Mustilan Kartano, Mustilan Viini.
Mustan Everstin valkosipulit