Käyttövinkit ja reseptit
Täältä löydät vinkkejä miten monipuolisesti voit käyttää Öljypuun tuotteita ruoanlaitossa ja oliiviöljytuotteita jopa ihonhoidossa.
Valkosipulituotteet
Marinoidut valkosipulit
- Voileivän päällä tai pikkusuolaisena
- Salaateissa, aterian lisukkeena
- Ruoanvalmistuksessa esim. laatikkoruuissa, kiusauksissa, pata- ja kastikeruuissa
- Liemen voi käyttää lihan ja kalan marinointiin tai keittojen, kastikkeiden, pata- ja laatikko-ruokien mauksi
- Tomaattimarinaadia voi laittaa myös pizzapohjan ja lämpimien voileipien päälle.
Valkosipulihyytelö
- Sellaisenaan terveellinen valkosipuliannos
- Paahtoleivän päällä tai lisättyny pizzaan
- Tarjoa suolakurkun kumppanina & loistava alkupala tai pikkusuolainen
- Ruoanvalmistuksessa ja vihannesruokien mausteena
- Hyytelöllä voi valella paistin tai kalan, sitä voi myös käyttää broileriruokien ja wokvihannesten maustamiseen.
Majoneesit
Öljypuulla on kaksi majoneesimakua, valkosipulilla ja chilillä maustetut majoneesit.
Valkosipuli- ja chilimajoneesi
- Kalaruokien kastikkeena, makkaroiden, grillilihan, paistin-, uuni- ja ranskanperunoiden kanssa
- Cocktailpyöryköiden, jauhelihapihvien, hampurilaisten, hot dogien, lihapiirakoiden kanssa
- Makaronilaatikon mausteena ketsupin tapaan
- Leivänpäällisenä voin asemesta
- Salaatinkastikkeena (majoneesia voi halutessaan myös keventää vedellä tai appelsiinimehulla)
- Dippikastikkeina
- Sosekeittojen kanssa smetanan tapaan
- Tortillatäytteenä
Salaatinkastikkeet
Valikoimissamme on neljä eri makuista täysin valmista salaatinkastiketta: vahva valkosipulikastike, perinteinen salaatinkastike, konjakilla maustettu salaatinkastike ja chilillä maustettu kastike.
Salaatinkastikkeet
- Kastikkeet sopivat kaikkien salaattien kanssa käytettäviksi, ja niitä voi käyttää myös leivän päällä voin asemesta.
- Monet asiakkaat kertovat käyttävänsä Öljypuun salaatinkastikkeita pihvien päällä maustevoin sijasta.
- Vahvavalkosipulikastike on suosituin, sisältää eniten valkosipulia, on kuitenkin lempeän makuinen
- Perinteinen salaatinkastike sisältää hieman valkosipulia, ja on hyvä peruskastike.
- Konjakilla maustetutussa salaatinkastikkeessa on hieno konjakin maku. Se sisältää aitoa konjakkia.
- Chilillä maustettu salaatinkastike on maukas, lempeän tulinen, chilillä ja valkosipulilla maustettu kastike.
salaatit
Valikoimissamme on valkosipulisalaatti, oliiviperunasalaatti ja kaprisperunasalaatti.
Salaatteja löytyy sekä 300 g että 500 g pakkauksissa.
Valkosipulisalaatti
- Marinoitua valkosipulia raastettuna kastikkeessa
- Leivän päällä, lihapiirakoiden ja hampurilaisten välissä, lämpimissä voileivissä
- Grilli- ja makkararuokien kera, uuniperunoiden kanssa, aterian lisukkeena
Oliiviperunasalaatti
- Sellaisenaan tai osana ateriaa
- Nakkien, makkaroiden ja grilliruokien kanssa
kaprisperunasalaatti
- Sellaisenaan tai osana ateriaa
- Nakkien, makkaroiden ja grilliruokien kanssa
oliiviöljyt
Sitruunan makuinen oliiviöljy
- Kala-, äyriäis- ja kanaruuissa
- Porkkanaraasteessa ja salaatissa kastikkeena pisaroittain, rakuunaporkkanoiden maustamisessa.
- Leivonnassa voi korvata sitruunankuoren esim. rahkapiirakassa, sitruunakakussa ja pikkuleipätaikinoissa.
- Käytetään mausteöljyn tapaan eli pieninä määrinä. Kalaa paistettaessa, kala maustetaan etukäteen muutamalla pisaralla sitruunaöljyä tai öljyä lisätään pannulle muun rasvan joukkoon vähän.
- Sitruunanmakuinen oliiviöljy on valmistettu luontaisesta sitruunaöljystä ja laadukkaasta kreikkalaisesta kylmäpuristetusta oliiviöljystä.
- Ihonhoidossa kasvo-, käsi- ja jalkarasvaksi. Sopii myös hierontaöljyksi.
Marjahyytelöt
Marjahyytelövalikoimamme sisältää konjakilla maustetun pihlajanmarjahyytelön, rommilla maustettu mustaherukkahyytelö ja karpaloliköörillä maustettu puolukkahyytelö.
Konjakilla maustettu pihlajanmarjahyytelö
- Hirvi-, poro-, kalkkuna-, riistalintu- ja jänisruokien kanssa
- Paahtoleivän tai keksien päällä
- Graavilohen tai siian kera ohuesti sipaistuna
- Jälkiruokien, esim. jäädykkeiden ja jäätelön seurana
Rommilla maustettu mustaherukkahyytelö
- Kana-, liha ja riistalinturuokien kanssa
- Keksien, paahtoleivän ja juustojen kera
Karpaloliköörillä maustettu puolukkahyytelö
- Kaikkien liha- ja linturuokien kanssa
- Kaali- ja makaronilaatikon kera
- Keksien, paahtoleivän päällä ja jäätelön seurana.
- Herkullista myös savujuuston kanssa.
Kirsikkaviinillä maustettu Kirsikkahyytelö
- Kaikkien liha- ja linturuokien kanssa
- Herkullista juustojen ja suolaisten kanssa.
Muut hyytelöt
Öljypuun hyytelövalikoimista löytyy maukas ja monipuolinen inkiväärihyytelö, raikas minttuhyytelö sekä pehmeän mausteinen chilihyytelö.
Inkiväärihyytelö
- lohen, kanan, ja pastojen mausteeksi
- leivän päälle levitettynä
- herkullista myös juustojen kanssa esim. savujuuston…
Minttuhyytelö
-
Lammasruokien makulisänä lautasella
-
Jäätelön, jäädykkeiden ja juustojen kanssa
Chilihyytelö
- Grillilihan, nakkien ja broileriruokien kanssa
- Wok ruokien mausteena
- Tortilloissa heti pohjan päälle makulisäksi laitettuna
- Juustojen ja keksien seurana
Valkosipulihyytelö
- Sellaisenaan terveellinen valkosipuliannos
- Paahtoleivän päällä tai lisättyny pizzaan
- Tarjoa suolakurkun kumppanina & loistava alkupala tai pikkusuolainen
- Ruoanvalmistuksessa ja vihannesruokien mausteena
- Hyytelöllä voi valella paistin tai kalan, sitä voi myös käyttää broileriruokien ja wokvihannesten maustamiseen.
Muut tuotteet
Meillä on myös jatkuvassa sekä sesonkivalikoimassa useita muitakin tuotteita.
Punasipulihilloke, pepperonisalsa sekä hasselpähkinöitä hunajassa ja saksanpähkinöitä hunajassa.
Punasipulihilloke
- Liha- ja kalaruokien kanssa
- Paistetun tofun kanssa
- Juustopöytään
- Leivän päälle
Pepperonisalsa
-
Liharuokien, makkaroiden ja ruoka-annosten lisukkeena
-
Hampurilaisten, tortillojen, lämpimien voileipien ja lihapiirakoiden välissä makua antamassa.
- Voileipäkakun kinkkutäytteeseen pikanttia makua ja mehevyyttä antamaan.
- Mukava, maukas ja helppo kylmä kastike lihalle ja kalalle:
Sekoita vajaa puoli purkkia creme fraichea ja reilu puoli purkillista pepperonisalsaa keskenään ja kastike on valmis. Jos haluat terävöittää makua, lisää hiukan mustapippuria. Kastike sopii mainiosti myös dipiksi peruna- ja maissilastuille.
Hasselpähkinöitä hunajassa
-
Jäätelön kanssa
-
Uuniomenoiden ja vaniljakastikkeen seurana
-
Herkkuna sellaisenaan ja nopeana energian lähteenä – hunajasta saa nopeasti energiaa ja
proteiinia. Pari lusikallista ja taas jaksaa!
-
Herkuttelijoiden vinkki: camembert- juuston kanssa
Saksanpähkinöitä hunajassa
-
Jäätelön kanssa
-
Uuniomenoiden ja vaniljakastikkeen seurana
-
Herkkuna sellaisenaan ja nopeana energian lähteenä – hunajasta saa nopeasti energiaa ja
proteiinia. Pari lusikallista ja taas jaksaa!
-
Herkuttelijoiden vinkki: camembert- juuston kanssa
Punasipulihilloke
- Liha- ja kalaruokien kanssa
- Paistetun tofun kanssa
- Juustopöytään
- Leivän päälle
Pepperonisalsa
-
Liharuokien, makkaroiden ja ruoka-annosten lisukkeena
-
Hampurilaisten, tortillojen, lämpimien voileipien ja lihapiirakoiden välissä makua antamassa.
- Voileipäkakun kinkkutäytteeseen pikanttia makua ja mehevyyttä antamaan.
- Mukava, maukas ja helppo kylmä kastike lihalle ja kalalle:
Sekoita vajaa puoli purkkia creme fraichea ja reilu puoli purkillista pepperonisalsaa keskenään ja kastike on valmis. Jos haluat terävöittää makua, lisää hiukan mustapippuria. Kastike sopii mainiosti myös dipiksi peruna- ja maissilastuille.
Hasselpähkinöitä hunajassa
-
Jäätelön kanssa
-
Uuniomenoiden ja vaniljakastikkeen seurana
-
Herkkuna sellaisenaan ja nopeana energian lähteenä – hunajasta saa nopeasti energiaa ja
proteiinia. Pari lusikallista ja taas jaksaa!
-
Herkuttelijoiden vinkki: camembert- juuston kanssa
Saksanpähkinöitä hunajassa
-
Jäätelön kanssa
-
Uuniomenoiden ja vaniljakastikkeen seurana
-
Herkkuna sellaisenaan ja nopeana energian lähteenä – hunajasta saa nopeasti energiaa ja
proteiinia. Pari lusikallista ja taas jaksaa!
-
Herkuttelijoiden vinkki: camembert- juuston kanssa
SINAPIT
Oljypuun juhlakauteen sopivat sinapit. Lasipakkukset yhdessä herkullisten ja viimeisteltyjen makumaailmojen kanssa takaavat juhlatunnelman.
Saatavilla Konjakki- ja Calvadossinapit sekä Perinteinen sinappi.